Samenkomst zaterdag 24 februari

Met ingang van 1 januari 2018 zijn we als team van Pillar of Fire/Radio Israel/Israel Relief Aid en de sabbatsgemeente Shamar een nieuwe periode ingegaan.

Op zaterdag 24 februari a.s. willen we in een speciale samenkomst het pand officieel ‘heropenen’ door het centrum op te dragen aan de God van Israël.  We hebben hiervoor uitgenodigd DV Moshe da Costa uit Jeruzalem. Moshe is o.a. een ‘sofer’ (‘Schriftgeleerde’) en zal officieel een Mezoeza plaatsen tijdens deze bijeenkomst.Na een periode van bijna 4 jaar wisten we dat aan ons verblijf in onze locatie als leegstandsbeheer nu een einde zou komen. Vanaf 1 april 2017 hebben we elke werkdag van 7.00 t/m 9.00 uur gebeden voor een oplossing. We hebben een bijzondere tijd meegemaakt, voorbede gedaan, sommige ochtenden hebben we alleen maar gezongen en aanbeden. Elke ochtend verliep weer anders. Maar altijd met vertrouwen dat de God van Israël een oplossing zou geven.

Eind augustus ontvingen we een aangetekend schrijven dat we per 31 oktober 2017 het gebouw leeg moesten opleveren.  Later bleek dat er een nieuwe huurder was die onze ruimte op de eerste etage wilde huren. Na de vele uren gebed, het zoeken naar andere locaties, telefoontjes met diverse kerken, met de gemeente Den Haag, makelaars, leegstandsbeheerders kregen we steeds weer te horen “sorry, we kunnen u niet helpen“. Ons vertrouwen werd behoorlijk op de proef gesteld.

We begonnen met de planning voor de ontruiming en hadden nog steeds geen oplossing. Begin oktober kwam de eigenaar bij Jack van der Tang langs en vroeg hoe het er voor stond met onze verhuizing. Daarop werd geantwoord dat we keurig het pand op tijd leeg zouden opleveren en dat hij niet ongerust hoefde te zijn. Op zijn vraag “waar gaan jullie nu heen?” werd geantwoord: “God Zal Voorzien!”

Na een minuut of 10 vroeg de eigenaar onverwachts: “Jack, willen jullie blijven?” Daarop bleef het even stil. Hoezo? Want er was toch al een huurder? Nou, die bleek onverwachts afgezegd te hebben. Een onverwachte wending van ons gesprek.

Na gebed en allerlei overleg zijn we (toch wel onverwachts) tot overeenstemming gekomen en zijn we nu officiële huurders. Een stap in geloof omdat de kosten aanmerkelijk hoger zijn geworden, maar doordat we mogen onderverhuren en we twee gemeentes op ons pad hebben gekregen die ons gebouw op zondagmorgen en zondagavond huren, worden we geconfronteerd met een aanvaardbare financiële last. We zijn dankbaar omdat we ons voorgenomen hadden dat de kosten van onze locatie nooit zo hoog mochten zijn, dat dit ten koste zou gaan van de projecten die we ondersteunen.

Onze locatie betreft de hele 1e etage aan de Kerketuinenweg en in het totaal hebben we 800 m2 tot onze beschikking. We hebben allerlei plannen voor de toekomst en nu hebben we de ruimte om dit verder te gaan ontwikkelen.

GEBEDSKAMER

Ook wordt er momenteel gewerkt aan een vaste aparte gebedsruimte waar mensen kunnen bidden, aanbidden en voorbede kunnen doen. Hier zal in de komende tijd meer informatie over komen.

In dankbaarheid aan de God van Israël willen we ter gelegenheid van deze nieuwe start een feestelijke, maar ook profetische bijeenkomst houden. Moshe da Costa zal DV op deze dag spreken en de Mezoeza officieel aanbrengen.

Jack van der Tang zal dan o.a. vertellen over de rol en plaats van Pillar of Fire met betrekking tot de toekomst en de relatie met Den Haag.

U bent hierbij allen van harte welkom!

Zaterdag 24 februari, Kerketuinenweg 10-c, Den Haag. Aanvang 11.00 uur (is ook samenkomst gemeente Shamar.)

NB. We hebben een nieuwe entree gekregen aan de straatkant. De toegang via de zijkant is nu alleen bedoeld als toegang tot de 1e verdieping voor mensen die slecht ter been zijn en gebruik willen maken van de traplift (stoel).
Ons huisnummer is nu 10-c, ipv. 10.

Samenkomst zaterdag 24 februari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.