Israëlreis 2023

10 DAAGSE STUDIEREIS NAAR ISRAËL VAN 16 TOT 25 OKTOBER 2023 | MOMENTEEL VOLGEBOEKT!

LET OP! ALS GEVOLG VAN DE GROTE BELANGSTELLING VOOR DEZE REIS ZITTEN WE MOMENTEEL AAN HET MAX. AANTAL DEELNEMERS.
WEL KUNT U ZICH EVENTUEEL OPGEVEN VOOR DE RESERVELIJST.

Deze 10-daagse reis naar Israël wordt georganiseerd door Jos van Westing voor mensen die betrokken zijn bij gemeente Shamar.

Hieronder vindt u de uitgebreide informatie, ook kunt u de toelichting die Jos recent deelde via de livestream terugkijken onderaan de tekst.

Deze studiereis is nauwkeurig gecomponeerd met bezoeken die niet zo snel in toeristische reizen voorkomen. Voor iedereen die al vaker in Israël is geweest, en geïnteresseerd is in de bron en achtergrond van de Bijbel, maar ook andere plaatsen wil leren kennen en speciale ontmoetingen met bijzondere inwoners die hun persoonlijke, unieke verhaal aan ons willen vertellen, over het Jodendom en Israël in relatie met de huidige situatie in de wereld.

We zullen Seculiere Joden ontmoeten, Messias-belijdende en Orthodoxe Joden, (Christelijke) Palestijnen, Bedoeïenen, pioniers; soldaten; slachtoffers van terrorisme, woestijnexperts, grenspolitie, kibboetsbewoners en Oekraïense en Russische immigranten die de oorlog ontvlucht zijn.

Bedenk wel dat dit een Studiereis is om het Land en het Volk, maar ook de Bijbel beter te leren begrijpen.
We zullen op een indringende wijze elke minuut van het volle programma benutten zodat alles een diepe indruk zal achterlaten.

Aan bod komen: Archeologie, antieke en moderne geschiedenis, natuur, Bijbelse inzichten, Shabbat bij de Kotel en Shabbatsmaaltijd met uitleg, bezoek aan synagoge en enkele christelijke plaatsen, bespiegeling van de Shoah, woestijn-jeepsafari, kibboets en olim, en veiligheidsvoorzieningen. In tegenstellingen met wat de media ons voorschotelen, is Israël een veilig land, maar indien nodig zullen we eventuele plekken mijden waar veiligheidsrisco’s zijn; we bekijken dit van dag tot dag.

Om de adembenemende natuur in de Golan, maar vooral ook Jeruzalem zoveel mogelijk te kunnen inzuigen, zullen we het zoveel mogelijk te voet ervaren, dus er wordt wel wat gevraagd van je absorptievermogen en conditie! Eenmaal thuis kan je pas gaan relaxen en steeds weer terugdenken aan een levens-veranderende reis.

Doordat dit een eigen initiatief van Jos van Westing is, wordt er – behalve de vlucht, kosten voor hotels, gids en bus, geen winst gemaakt, dus waar voor je geld! We kunnen de vermeldde prijzen aanbieden bij een minimum aantal van 32 deelnemers. We kunnen de reis pas effectueren als er 2 maanden voor vertrekdatum genoeg aanmeldingen zijn. Dan zullen we een voorlichtingsavond vaststellen waarin alle dingen worden besproken en vragen gesteld kunnen worden.

Prijs op basis van 2-persoons kamer 2.450,- euro per persoon, gebaseerd op minimaal 32 deelnemers. Bij 35 tot 39 deelnemers 2.395,- euro per persoon. (supplement eenpersoons kamer 792 euro. Het loont dus om een 2-persoons kamer te delen!).
Inbegrepen in deze prijs is:
* Directe vlucht vanuit Amsterdam met ELAL Airlines 16 oktober LY338 Amsterdam – Tel Aviv 11:25 – 16:55 en 25 oktober LY339 Tel Aviv – Amsterdam 16:00 – 20:05 Inclusief : 23KG ruimbagage en 8KG handbagage, drankjes en eten aan board 
* 9 overnachtingen op basis van HP: ( ontbijt en diner ) waaronder: – een hotel aan het Meer van Galilea – een hotel met een bijzonder verhaal in Samaria – een hotel in het centrum van Jeruzalem – overnachting in een bedoeïenenonderkomen in de woestijn van Judea – overnachting in een kibboets.
* Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende 9 toerdagen aircontioned luxe bus.
* Nederlands sprekende gids en reisleider
* Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.
* Kruiersgelden op het vliegveld en in de hotels
* Opvang op het vliegveld bij aankomst
* Fooien voor gids, chauffeur en hotels (9,- euro per dag pp)
* Toeristenbelasting
* Kaart van Israël, pet en programmaboekje

Niet inbegrepen:
* Persoonlijke uitgaven
* Reis- en Annuleringsverzekering: eventueel bij onze tour operator af te sluiten.
* Lunches

De prijzen zijn gebaseerd op de dollarprijzen van vandaag (Israëlische landarrangementen dienen door de touroperator betaald te worden in Amerikaanse dollars, natuurlijk betalen de deelnemers in euro). Indien de dollarkoers onder de 1,05 euro komt, zal een aanpassing plaatsvinden.

De peildatum is 2 maanden voor vertrek. Annulering uiterlijk 2 maanden voor vertrek (indien je die niet zelf hebt; sluit bij de touroperator een reis- en annuleringsverzekering af).
De reis zal door de touroperator zonder kosten worden geannuleerd bij calamiteiten of corona gerelateerde issues, dus als er opnieuw een verplichting komt met betrekking tot vaccinaties, vaccinatiebewijzen, testen etc. Als het heel dichtbij de vertrekdatum is wordt door de touroperator soms een klein bedrag voor administratiekosten berekend, maar niet meer dan dat.

Wanneer u zich hiervoor wilt opgeven (onder voorbehoud dat het def. doorgaat) dan graag een mailtje naar info@gemeenteshamar.nl.

P.s. Iedereen is welkom die aan genoemde voorwaarden kan voldoen en onze visie voor Gods volk en zijn Woord ondersteunen. Dus ook mensen die via de livestreaming bij ons betrokken zijn.


​​​​​​​


​​​​​​​

Israëlreis 2023